Μπορούν οι ιεράρχες να λένε ό,τι θέλουν;

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Το σύμφωνο συμβίωσης και η ελευθερία έκφρασης των ταγών της Ορθοδοξίας

του Δημήτρη Χριστόπουλου

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, 2015 Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, 2015

To σύμφωνο συμβίωσης είναι, από τις 24 Δεκεμβρίου, νόμος του κράτους, και πολύς κόσμος, πολύ πέραν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πρέπει, νομίζω, να είμαστε χαρούμενοι: Οι φιλελεύθεροι που πιστεύουν στα ατομικά δικαιώματα, οι αριστεροί που πιστεύουν στην ισότητα, οι καλοί χριστιανοί, άνθρωποι που αγαπάνε τον πλησίον τους, ακόμα και συντηρητικοί εχέφρονες, καθόσον η σχετική διάταξη δεν έχει κάτι το ριζοσπαστικό σε σχέση με αντίστοιχες νομοθετικές προβλέψεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών κρατών που συνομολογούν δικαίωμα γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ακόμα και τεκνοθεσίας από αυτούς. Μέρες που ’ναι, το σύμφωνο συμβίωσης λοιπόν είναι μια πραγματική ευχή. Την ευχή αυτή αρνούνται (εκτός της Χρυσής Αυγής, όπως είναι απολύτως αναμενόμενο), το ΚΚΕ που υπόσχεται πως «με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής», η μη δημοκρατική…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 946 επιπλέον λέξεις

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Μπορούν οι ιεράρχες να λένε ό,τι θέλουν;

 1. Θανάσης Αλμπάντης

  Μαζί με τους ιεράρχες και το ΚΚΕ, λοιπόν, αφού, κατά το δόγμα το δικό του, η ομοφυλοφιλία είναι «παρέκκλιση» οφειλόμενη στην άτιμη κενωνία και δεν έχει σχέση με την αναπαραγωγή. Ούτε οι ιεράρχες δεν είναι τόσο σκοταδιστές. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπιζόταν από τα «σοσιαλιστικά» καθεστώτα όπως και από το χιτλερικό και υποχρεωνόταν σε «αναμόρφωση». Δεν αντέχονται και οι δύο. Αλλά, να δείξω κατανόηση για τους παπάδες, αφού το δόγμα τους είναι μεταφυσικό, αν και ο Ιησούς τίποτε δεν αναφέρει επί του θέματος, παρά μόνον ο φαρισαϊκής ηθικής και παιδείας Παύλος. Για τα κουκούδια πώς να δείξει κανείς κατανόηση; Και αυτοί εξοβελίζουν το σεξ στο περιθώριο του ανθρώπινου βίου. Δεν θα ήταν καλύτερο να ευνουχίζεται ο άνθρωπος και η αναπαραγωγή να γίνεται σε εργοστάσια και, μάλιστα, με μεθόδους ευγονικής και την ανατροφή των παιδιών να την αναλάμβανε το κράτος; Νέος, γενναίος, «κομμουνιστικός» κόσμος.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Οι ιεράρχες πρεσβεύουν ένα μεταφυσικό δόγμα και κανείς δεν περιμένει από ένα δόγμα να «ελίσσεται» ή να «εξελίσσεται». Αν και, συμφωνώ, ότι η διδασκαλία του Ιησού δεν αναφέρει τίποτε επ’ αυτού. Απεναντίας κάνει λόγο για την Αγάπη, την αποδοχή, την κατανόηση.
   Αυτό που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη είναι η άποψη του αρθρογράφου περί του διαχωρισμού κράτους- Εκκλησίας. Όπως το γράφει ακριβώς: «Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει λοιπόν να αντιμετωπίσει το δίλημμα: θα λέει ό,τι θέλει ως ιδιώτης ή θα μάθει να συμπεριφέρεται ως κράτος […] διότι, ως φαίνεται, η Εκκλησία μας, τα θέλει και τα δύο: και να μιλάει ως ιδιώτης και να νέμεται δημόσια εξουσία με τα λεφτά μας.»

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s